Lajme Shqip Tuesday, 05 April 2011 11:42

Prishtinë – Në organizim të Ministrisë së Brendshme të Maqedonisë dhe Fakultetit për Sigurim, më 27 dhe 28 maj në Manastir do të mbahet Konferenca shkencore mbi sigurinë në Ballkan.

Janë ftuar përfaqësues të qeverive dhe profesorë universitarë nga Serbia, Kroacia, Rumania dhe Republika Sërpska, ndërsa nuk është ftuar asnjë përfaqësues nga Shqipëria dhe Kosova.

Në takimin i cili do të  mbahet jashtë vëmendjes së mediave, do të diskutohet për krimin e organizuar, korrupsioni por edhe “kriminaliteti dhe mafia shqiptare”. Përfaqësues shqiptarë në qeveri theksojnë se nuk kanë njohuri për një konferencë të tillë, por do të njihen me përmbajtjen e saj, pasi bëhet fjalë për një takim ndërkombëtar.