Lajme Shqip Sunday, 17 July 2011 09:03

Stamboll – Sekretarja amerikane e Shtetit, Hillari Klinton, lavdëroi Turqinë si një model për vendet e tjera rajonale, tani kur në këto shtete ka revolta për tranzicion demokratik.

Duke folur në Stamboll, ajo tha se rritja ekonomike për 11 % e Turqisë është mbresëlënëse dhe traditat e saj demokratike mund t’i inspirojnë njerëzit në Tunizi, Egjipt, Jemen dhe Siri, të cilët janë duke kërkuar reforma.
Ajo shprehu shqetësim në lidhje me veprimet e fundit të Qeverisë turke ndaj mediave, por tha se Turqia ka shumë mësime për të ndarë me shtetet fqinje të botës arabe.