Lajme Shqip Friday, 04 November 2011 12:02

Kërcënim themelor për SHBA-në  në sferën e industrisë dhe spiunimi kibernetik vijnë nga Kina  dhe Rusia, përmendet në raportin e shërbimit amerikan për kundërzbulim.

Spiunimi industrial  është një ndër kërcënimet më të rëndësishme  për sigurinë në SHBA, sipas  dokumentit amerikan në titullin “Spiunë  të huaj, të cilët vjedhin sekretet ekonomike të SHBA-së në kiberhapësirën”. Autorët përmendin se më aktive në këtë plan është  Kina.

Me publikim e raportit për herë të parë në nivel zyrtar janë iniciuar akuza për spiunim  kundër shteteve të huaja, por nuk përmendet cilat janë ato.

Ambasadat e Rusisë dhe Kinës në Uashington i hodhën poshtë akuzat.