Lajme Shqip Monday, 31 October 2011 09:27

Pretoria – Ish-lideri libian Moamer Gadafi humbi jetën afër vendlindjes Sirte, pasi që mercenarët e Afrikës Jugore, të cilët është dashur ta shpëtojnë, janë sulmuar nga aviacioni i NATO-s pas informatave të pjesëtarëve të Këshillit Kalimtar Kombëtar.

Versionin e tillë publikoi dje javorja afrikane City Pres, e cila i referohet burimeve të zbulimit të Afrikës Jugore.

Sipas gazetës mercenarët kanë pasur detyrë që ta shpëtojnë Gadafin. Në muajin gusht me ta u lidhën nga kompania libiane për siguri të cilët kanë kërkuar që të lirohet Gadafi nga Sirte dhe ta sjellin deri në Afrikën Jgore ku ai ka kërkuar që të jetojë në tendë në shkretëtirë.

Afrikanojugorët kanë hyrë në Libi me pasaporta fals. Pasi që është formuar një kolonë e automobilave me detyrë që ta brakrisin Sirten, ata u sulmuan nga aeroplanë të NATO-s, pas çka luftëtarët e KKK-së e arrestuan dhe vetë e gjykuan ish liderin libian.

Burime për gazetën konfirmojnë se mes bashkëpunëtorëve nga kompania e sugurimit drejt të cilës është nisur Gadafi, ka pasur agjentë të KKK-së të cilët i informuan autoritetet e reja libiane për operacionin për shpëtim të ish liderit nga Sirte.