Lajme Shqip Monday, 01 August 2011 09:11

Sanë – Presidenti i Jemenit Ali Abdulla Saleh bëri thirrje për ndërprerjen e protestave rrugore gjatë kohës së muajit të bekuar të Ramazanit dhe për fillimin e dialogut kombëtar.

Saleh thirrjen e dërgoi nga spitali në Arabinë Saudite, ku po shërohet nga djegiet serioze dhe lëndime të tjera të marra gjatë sulmit ndaj pallatit presidencial, më 2 qershor.

Tani e gjashtë muaj, kundërshtarët e Salehit në Jemen protestojnë duke kërkuar tërheqjen e Salehut pas 33 – vjetëve në krye të shtetit. Kriza shkaktoi konflikt të armatosur midis forcave lojale të presidentit dhe një numri të madhe të fiseve, që në mënyrë shtesë e destabilizuan vendin.

Agjërimi i madh i myslimanëve, i cili fillon nga dita e sotme është rast që t’u bëjë thirrje të gjitha forcave politike që ta pranojnë dialogun, i cili është dalja e vetme dhe mënyra më e mirë për zgjidhje të krizës, kontestet dhe mosmarrëveshjet, theksohet në deklaratë e Salehit.

Saleh, edhe pse gjatë kohë është jashtë nga Jemeni, arrin ta mbajë pushtetin, falë djalit të tij Ahmed, i cili menaxhon me Gardën republikane.