Lajme Shqip Wednesday, 23 March 2011 13:52

Tokio – Dallgët e mëdha të cunamit, të cilët shkatërruan mijëra shtëpi në Japoni dhe morën shumë viktima, e detyruan Japoninë të shqyrtojë njërën nga praktikat më të shenjta budiste, varrimin e të vdekurve.

Komunat gropojnë varreza masive, një praktikë e paimagjinueshme në vend, ku të vdekurit zakonisht janë djegur dhe hiri u vendoset në gur varreza familjare, në afërsi të tempojve budist. Rregullat lokale shpesh ndalojnë varrimin e kufomave.

Disa prej tyre fare nuk mund të punojnë për shkak të sasisë së pamjaftueshme të kerozinës.