Lajme Shqip Tuesday, 11 August 2015 15:52

Në bazë të një renditje të bërë nga “Global Firepower”, rezultojn se në botë ekszistojnë 10 ushtri më të fuqishme.

Ata shqyrtuan forcat e mbrojtjes të 68 vendeve me qëllim të përpilimit të renditjes, duke marrë parasysh fuqi ushtarake, sistemet tokësore, fuqinë ajrore, fuqinë detare, burimet, logjistikës, financat dhe gjeografia që mbulojnë.

Ata krahasojnë statistikat e 40 vendeve ndryshme, duke përfshirë edhe numrin e transportuesve të avionëve, fuqisë ushtarake në dispozicion, dhe fuqisë punëtore, për të prodhuar Indeksin e Fuqisë.

Sipas “Global Firepower” 10 ushtrit më të fuqishme në botë sot janë: Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Brazili, Britania e Madhe, Franca, Gjermania, India, Italia, Kina, Koreja e Jugut dhe Rusia