Lajme Shqip Tuesday, 25 September 2012 12:38

Teheran – “Izraeli është në fazën e fundit para sulmeve ndaj Iranit”,  ka theksuar burimi, duke shtuar se Izraeli as nuk mundë ta paramendojë se me çfar force do ti përgjigjet këtyre sulmeve Irani. 

Gjeneral brigade Amir Ali Hajizadeh megjithate nuk beson se Izraeli do të sulmojë pa aleatin e vet më të fortë-Shtetet e Bashkuara të Amerikës. 

Por, nëse Amerika vendosë të përkrahë planin izraelit për sulmin ndaj Iranit, Hejizadeh ua tërheq vërejtjen se Teherani do t`i hakmerret edhe Tel Avivit edhe  Uashingtonit. “Teherani definitivisht do ti sulmojë bazat ushtarake amerikane në Bahrein, Katar dhe Avganistan… në regjion nuk do të ketë vend neutral”- ka thënë ai. 

Deklarata e general Brigade Amir Ali Hajizadeh, vjen pas deklaratës së njeriut të parë të Gardës Revolucionare të Iranit, Muhamed Ali Jafari, i cili ka deklaruar se lufta ndërmjet Izraelit dhe Iranit  më në fundë do të ndodhë, duke mos spekuluar me datën dhe vendin e fillimit të kësaj lufte. 

“Strategjia mbrojtëse e Iranit mbështetet në supozimet se kjo do të jetë luftë masovike kundër koalicionit global me Amerikën në krye. Nëse cionistët sulmojnë Iranin, do të jetë ky rast historik për Revolucionin Islamik që të shlyeje nga historia  gjeografike botërore”-ka thënë zëvëndës komandanti i Gardës Revolucionare, Hosein Salami. (LajmeShqip.com)