Lajme Shqip Tuesday, 31 January 2012 19:49

Romë- Zhytësit italianë kanë ndaluar përfundimisht kërkimet nën ujë për viktimat e tragjedisë “Kosta Konkordia”, pasi kushtet mbi ujë janë bërë shumë të pasigurta.

Agjencia për Mbrojtjen Civile njoftoi se ekipet e emergjencës, megjithatë, do të vazhdojnë të inspektojnë pjesë të anijes që ndodhen mbi ujë, duke përdorur pajisje speciale për të zbuluar ekzistencën e ndonjë kufome.

Anija “Kosta Konkordia” ka pasur mbi 4.500 udhëtarë dhe anëtarë ekuipazhi në bord kur është përplasur në brigjet perëndimore të Italisë më 13 janar.

Shtatëmbëdhjetë njerëz janë konfirmuar të vdekur, ndërsa 15 të tjerë vazhdojnë të mbesin të zhdukur. Kapiteni i anijes, Françesko Shetino, përballet me akuzat për vrasje dhe braktisje të anijes së tij. (LajmeShqip.com)