Lajme Shqip Friday, 02 August 2013 14:35

Beograd- Patriarku i Kishës Ortodokse serb, Irinej ka kërkuar nga presidenti rus, Vladimir Putin që të mbështesë Kishën Ortodokse Serbe “në aktivitetet e saj të lira në Malin e Zi dhe në Maqedoni”.

Siç raportojnë gazetat e Podgoricës, Putin ka marrë pjesë në disa ceremoni kishtare, gjatë një prej vizitave të fundit të Kishës Ortodokse Serbe në Rusi.

Rektori i Kishës Ortodokse Serbe në Cetinje, Gojko Peroviq, ka thënë se nuk ka problem që Kisha Ortodokse Serbe kërkon mbështetjen e kishës dhe shtetit rus për aktivitete të lira në Mal të Zi dhe Maqedoni.

Sipas fjalëve të Peroviqit, Moska është qendër legjitime e fuqisë njejtë siç është Brukseli dhe se Kisha Ortodokse Serbe është seriozisht e diskriminuar në Mal të Zi

.