Lajme Shqip Thursday, 24 November 2011 10:53

Teheran- Agjencia shtetërore iraniane e  lajmeve IRNA publikoi se në Iran  janë arrestuar 12 agjentë të Agjencisë Qendrore për Zbulim (CIA).

IRNA  e transmeton deklaratën e deputetit me ndikim Perviz Soruri, anëtar i  Komisionit parlamentar për politik të jashtme dhe siguri kombëtare. Ai konfirmoi se të arrestuarit  kanë planifikuar t’i  sulmojnë interesat iraniane me ndihmën e  Izraelit.

Soruri potencoi se  rrejti i dyshuar spiun i CIA-s ka dashur ta dëmtoj sigurinë iraniane, mbrojtjen  dhe energjinë bërthamore