Lajme Shqip Wednesday, 26 September 2012 15:00

Shkup – Komisioni ka shqyrtuar dhe verifikuar dosjet e pesë ish-funksionarëve, tre prej të cilëve pritet të shpallen se ka qenë spiunë dhe se dëshmitë ndaj tyre janë të bazuara në fakte dhe dokumente të deponuara nëpër institucionet përkatëse si shërbimi sekret dhe arkivat e Maqedonisë.

Vendimi për shpalljen e emrave të tyre pritet të bëhet gjatë javës së ardhshme dhe se ky vendim pritet të përkrahet nga të gjithë anëtarët e komisionit.

Bëhet fjalër për persona që kanë qenë bashkëpunëtor gjatë sistemit të kaluar, por edhe pas pavarësimit të Maqedonisë. Nga Komisioni i Lustrimit deri tani janë lustruar 29 persona, të cilët kanë rezultuar se spiunë në të kaluarën. (INA)