Lajme Shqip Monday, 15 October 2012 17:04

Shkup – Pesë dosje të ish-funksionarë të lartë shtetëror sot do të shqyrtohen nga Komisioni Shtetëror i Lustrimit në Shkup.

Anëtarët e këtij komisioni vazhdojnë mbledhjet e rregullta, pas një jave, pasi që u kërkua kohë për shqyrtimin e disa dosjeve dhe dokumentacioneve të personave që janë në procedurën e lustrimit, bën të ditur INA. Vëllimi i madh i dokumenteve ka bërë që komisioni të zhvillojë punën me tempo të ngadaltë.

Nga Komisioni për Lustrimin nuk janë dhënë detaje se cilët ish-funksionarë janë në fazën e lustrimit, por jozyrtarisht mësohet se bëhet fjalë për një ish-ministër dhe një akademik aktual në Maqedoni, të cilët dyshohen se kanë qenë bashkëpunëtor të shërbimeve sekrete në të kaluarën.

Në Maqedoni deri tani 29 veta, funksionarë aktual dhe ish-funksionarë janë shpallur si spiunë të shërbimeve sekrete në të kaluarën. Një pjesë e tyre janë tërhequr nga jeta politike dhe postet zyrtare, por shumica prej emrave të publikuar si spiunë kanë nisur procedura gjyqësore për të kundërshtuar vendimin e komisionit.(LajmeShqip.com)