Lajme Shqip Tuesday, 06 September 2011 14:38

Hagë – Tribunali në Hagë e shpalli fajtor ish shefin e Shtatmadhorisë të armatës jugosllave Momçillo Perishiqit për vrasje, sulme mbi civil në BeH dhe Kroaci në vitet e nëntëdhjeta të shekullit të kaluar, dhe e dënoi në 27 vite burgim.

Perishiq (67-vjeçar) ishte fajtor edhe për siguri të mbështetjes logjistike dhe fianciare për serbët në BeH dhe Kroaci dhe për atë që ka dhënë ndihmë për planifikim dhe kryerje të krimeve ushatarke mes të cilave edhe vrasje të 8.000 burrave dhe të rinjve myslimanë në Srebrenicë dhe rrethimin 42 mujor të Sarajevës.

Prokuroria kërkoi burgim të përjetshëm.