Lajme Shqip Friday, 09 December 2011 08:00

Hagë-Një gjyqtar në gjykatën e OKB-së në Hagë, tha se gjykimi i ish shefit të ushtrisë serbo-boshnjake, Ratko Mlladiç, i akuzuar për kryerjen e gjenocidit dhe krimeve gjatë luftës së Bosnjës në vitet 1992-95, duhet të hapet në mars.

Alfons Orie, tha se ai pret që të planifikojë seancën dëgjimore para gjyqit më 26 mars dhe hapjen e deklaratave më 27 mars. Duke cituar një ekspert mjekësor, Orie tha se Mlladiç, 68 vjeçar, ishte i aftë të dalë në gjyq.

Mlladiç u arrestua në Serbi më 26 maj, pas 16 vjetësh në arrati. Ai po përballet me 11 akuza të përgjithshme duke përfshirë edhe gjenocid për masakrën e Srebrenicës në korrik të vitit 1995 ku më shumë se 7000 burra e djem muslimanë u vranë gjatë një periudhe prej gjashtë ditësh. Por ish gjenerali serbo-boshnjak ka mohuar të gjitha akuzat kundër tij.