Lajme Shqip Friday, 06 May 2011 14:21

Galakpaje – Të paktën 25 perona janë vrarë në përleshjet disaditore ndëretnike në qytetin Galakpaje, në pjesën juglindore të Guineas.

Përleshja ka shpërthyer mes vendasve kpelesë dhe Malinkeve etnik, me ç’rast dhjetë personave të gjallë u është vënë flakë.

Përleshjet kanë filluar kur një fallxhorë nga Liberia ka akuzuar një 80-vjeçar pjesëtar i malinkeive se është fajtor për vdekjen e disa personave. Një i afërm i njërit nga viktimat menjëherë e ka vrarë plakun me ç’rast ka ardhur deri te eskalimi i dhunës.

Në Guinea jetojnë më shumë se 30 grupe etnike, ndërsa pjesa më e madhe janë pjesëtarë të grupit Malinika, në Peul, në Susu dhe në Guereze.