Lajme Shqip Monday, 12 November 2012 14:24

Tiranë – Aleanca Kuq e Zi ka ngritur strukturën më të re vullnetaret për mbrojtjen e kufirit shqiptar. Aktivistët e AK-së janë nisur sot drejt Sarandës, në kufirin me Greqinë për të kontrolluar mbërritjen e anijeve greke naftë-kërkuese.

Vullnetarët e Aleancës Kuq e Zi të drejtuar nga kreu i kësaj lëvizje, Kreshnik Spahiu, dhe qindra aktivistë kuqezinj ndodhen në kufirin me Greqinë duke protestuar kundër futjes së anijeve greke.

Ata shprehen se, ndodhen atje për mbrojtjen e kufirit dhe janë të vendosur në misionin e tyre për ruajtjen e integritetit territorial. Vullnetarët janë vendosur përballë Korfuzit duke vrojtuar kufirin Shqipëri-Greqi për anijet naftë-kërkuese greke.(LajmeShqip.com)

*****************************************************

Athinë – Ka mbërritur në Patra anija kërkimore nordike “Explorer” për të filluar menjëherë sondazhet gjeofizike, fillimisht nga Joni verior.

Anija e kërkimit “Explorer” e kompanisë norvegjeze PetroleumGeo-Services, mbërriti dje në portin e vjetër të Patras për të kryer vëzhgime gjeofizike për të identifikuar hidrokarbure. 

Më pas anija do të lundrojë drejt Jonit verior, që menjëherë të fillojnë edhe aty kërkimet gjeofizike. 

Këto kërkime do të mbulojnë një sipërfaqe totale prej rreth 220 000 km në detin Jon dhe në zonën jugore të detit të Kretës, e do të zgjasin të paktën tre muaj.(LajmeShqip.com)