Lajme Shqip Saturday, 13 October 2012 08:23

Berli – Pas rritjes së kërkesave për azil nga shtetasit e Serbisë e Maqedonisë Gjermania kërkoi kthimin e vizave. Kërkesa për pezullim është bërë sot në BE nga Ministri i brendshëm i Gjermanisë, Hans-Peter Friedrich.

Sipas të dhënave zyrtare, serbët dhe maqedonasit përbëjnë gati një të tretën e të gjitha kërkesave për azil politik në Gjermani, muajin e kaluar, megjithatë të dy vendet janë kandidatë për integrim në Bashkimin Evropian.

“Rritja e keqpërdorimit të sistemit të azilit është i papranueshëm…fluksi i madh i shtetasve serbë dhe maqedonas duhet të ndalet menjëherë”, deklaroi ministri Friedrich.

Regjimi i udhëtimit pa viza në hapësirën Shengen për Serbinë dhe Maqedoninë filloi në vitin 2009, ndërsa për Shqipërinë dhe Bosnjën në vitin 2010. (LajmeShqip.com)