Lajme Shqip Monday, 29 August 2011 13:16

Shkup – Ish-kryeministri i Maqedonisë, Lupço Georgievski, ka thënë se që nga pavarësimi i Maqedonisë është dashur që shqiptarëve t‘u jepen më shumë të drejta. Ai këtë e ka zbuluar në një intervistë për gazetën ditore maqedonase ”Utrinski vesnik”.

Ish-lideri i VNRO-së Georgievski ka pranuar se VMRO-DPMNE-ja dhe ai personalisht kanë pasur një politikë kryesisht nacionaliste. “Kur e bëj analizën e asaj periudhe, absolutisht nuk e kam kuptuar faktin pse shqiptarët kanë dashur të kenë më shumë të drejta në Maqedoni. Kjo nuk ishte vetëm gabimi i im, kjo atmosferë ishte në mbarë Maqedoninë, e ndoshta në mënyrë indirekte ka ndikuar edhe ndikimi i Sllobodan Millosheviqit“, ka thënë Georgievski, duke shtuar se partitë politike në Maqedoni nuk kanë aritur që në mënyrë vizionare ta shohin këtë.

Sipas tij, partitë politike në Maqedoni nuk kanë aritur që në mënyrë vizionare ta shohin këtë çështje dhe shqiptarëve t’u japin më shumë të drejta, me qëllim parandalimit të disa zhvillimeve më vonë.

“Në planin partiako-politik gabimi më i madh është që nuk bëmë qeveri me PPD-në, në vitin 1990. Në rast se do të bëhej kjo qeveri, Maqedonia në mënyrë tjetër do të ishte zhvilluar dhe do të kishte ecur përpara. Gabimi i dytë është ideologjia. Në vitet e 90-ta, kishim qasje shumë nacionaliste, për qëllime të brendshme politike, pasi që nuk dëshironim të pranojmë se shqiptarët janë një bashkësi e madhe etnike”, ka thënë ish-kryeministri i Maqedonisë Lupço Georgievski. (LajmeShqip.com)