Lajme Shqip Monday, 21 October 2013 16:30

Shkup- Gjykata themelore e Shkupit ka dënuar me katër vjet e gjysmë burg gazetarin, Tomisllav Kezharovski, i akuzuar për zbulimin e identitetit të një dëshmitari të mbrojtur në rastin e një vrasjeje në një fshat të Velesit.

Gazetari është shpallur fajtor përkundër faktit që dëshmitari, identitetin e të cilin ai e kishte zbuluar, ka rezultuar i rrejshëm.

Pala mbrojtëse ka thënë se gazetari Kezharovski është dënuar me qëllim që të mos vazhdojë hetimin tjetër lidhur me vdekjen misterioze të botuesit të javores “Fokus”, Nikolla Mlladenov, për të cilin është thënë se ka vdekur në fatkeqësi komunikacioni.

Dënimi i gazetarit Tomisllav Kezharovski ka shkaktuar reagime të shumta.

Burgosja e tij vlerësohet si ndërhyrje brutale në pavarësinë dhe lirinë e mediave./rel/