Lajme Shqip Wednesday, 26 September 2012 10:42

Kajro – Al-Watan, një e përditshme laike, botoi 13 karikatura të hënën nën sloganin “luftoi karikaturat me karikatura”.

Një prej tyre tregon një palë syze përmes të cilave digjen kullat e World Trade Center, me titullin: “Syze perëndimore për botën islame”.

Reagimi i i lexuesve ka qenë i menjëhershëm teksa kanë përgëzuar dhe falenderuar gazetën për mënyrën e civilizuar që ka përzgjedhur për t’u kundërpërgjigjur.

Karikaturat e Charlie Hebdo i vunë vulën zhurmës mbi videon e cila tallet me Islamin.

Rreth 50 persona kanë vdekur në protestat e dhunshme të cilat shpërthyen dy javë më parë gjatë filmit amator, “Pafajësia e myslimanëve”.(LajmeShqip.com)