Lajme Shqip Tuesday, 19 November 2013 18:08

Ankara- Një propozim i Kryeminsitrit të Turqisë Recep Tayyip Erdogan për të ndaluar bashkëjetesën e studenteve femra dhe meshkuj në objekte të përbashkëta ka nxitur reagime të shumta në Turqi.

Sipas mediave turke, bastisja e apartamenteve të femrave ka nxitur reagime edhe në praninë e tij.

Propozimi i Erdoganit është të mbahen larg njëri-tjetrit meshkuj dhe femrat e pamartuara.

“Askush nuk e di se çka po ndodhë në këto ambiente, të gjitha llojet e aktiviteteve të dyshimta mund të ndodhin. Pastaj prindërit ankohen dhe pyesin ku ishte shteti. Si parti demokratike dhe konservatore ne duhet të intervenojmë”, ka thënë Erdogan.

Sipas mediave turke, policia ka bastisur një apartament studentësh apra disa ditësh.

Policia ka pyetur se a jetojnë femra dhe meshkujt bashkë aty, porn ë vend të kësaj në xhepat e tyre ka gjetur nga 32 euro, shkruan zëri.

Deklarata e Erdoganit ka nxitur debat nëse shteti duhet të lejoj që të ndërhyj në jerën private.