Lajme Shqip Tuesday, 08 November 2011 09:10

Ankara- Kryeministri turk Rexhep Taip Erdogan paralajmëroi se operacionet kundër lëvizjes politike kurde Unioni i bashkësive kurde (KCK) do të vazhdojnë.

Operacionet kundër KCK-së sollën deri në burgosjen e një numri të madh të aktivistëve të saj.

KCK është organizatë ilegale e cila është e dyshuar nga autoritetet turke se është strukturë qytetare e Partisë Punëtore Kurde (PKK), e cila është shpallur për organizatë terroriste nga Turqia, SHBA-ja dhe Bashkimi Evopian.

Autoritetet turke e akuzojnë KCK-në se e kontrollon gjithë lëvizjen kurde në vend dhe se dëshiron t’i zëvendësojë institucionet e shtetit turk me organizata politike personale posaçërisht në pjesën juglindore.

“Ka vetëm një shtet në Turqi: shtet turk të dytë nuk mund të ketë”, potencoi Erdogan.

Nga viti 2009 deri më sot rreth 700 persona janë burgosur për shkak të inkuadrimit në KCK.