Lajme Shqip Tuesday, 03 December 2013 15:51

Ankara- Kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka shkaktuar një stuhi politike në Turqi me thirrjen e tij për të ndaluarkonviktet e përbashkëta messtudenteve dhe studentëve.

Kryeministri tha se kjo ishte përgjigja e tij për shqetësimet e prindërve.

Sipas Erdogan, banimi i përbashkët mes vajzave dhe djemve universitarë është i papranueshëm dhe tha se qeveria do të mbyllë konvikte të tilla në 75% të universiteteve shtetërore, raporton albeu.

Kritikët e kanë akuzuar Erdogan për ndërhyrje në jetën private.