Lajme Shqip Wednesday, 24 April 2013 13:37

Me titull “Emri i Maqedonisë pengesë për integrim”, gazeta greke “Elefterotipia” shkruan se BE-ja kërkon nga Shkupi që ta zgjidh “paqartësinë”, lajmëroi korrespondent i MIA-s nga Athina.

“Bashkimi Evropian pranon se përgjegjësia për opstrukcionet gjatë kohës së konsultimeve bilaterale me Athinën është te Qeveria e Maqedonisë për shkak të miratimit të porosive nacionaliste”, shkruan gazeta duke u ndalur në takimin e fundit të Këshillit për punë të përgjithshme të BE-së.

Sipas “Elefterotipia”-s, eurokomisari për zgjerim Shtefan Fyle “i cili duket se personalisht investon për arritjen e zgjidhjes për çështjen për ermin e Maqedonisë, e theksoi rëndësinë për mbajtjen e marrëdhënieve të mira me Greqinë dhe theksoi se ‘pavarësia’ për emrin nuk mund në të ardhmen të veprojë si ‘minë’, e cila mund të shpërthejë gjatë negociatave dhe ta prishë procesin për integrimin e vendit në BE”. (INA/LajmeShqip.com)