Lajme Shqip Sunday, 14 July 2013 14:20

Beograd – Ambasadori i Francës në Beograd, François Xavier Deniau ka thënë se normalizimii raporteve të Serbisë me Kosovës, nuk nënkupton edhe njohjen e pavarësisë së Kosovës.

Në një intervistë për gazetën beogradase Politika, Deniau ka thënë se termi “normalizimi i plotë i marrëdhënieve” me Kosovën, të cilën evropjanët e përdorin do të thotë “zbatim konkret, të qëndrueshëm, të marrëveshjes Beograd-Prishtinë që është arritur në mars dhe maj të këtij viti”, transmeton REL.

Sipsa tij, Bashkimi Evropian ka marr tashmë vendimin për hapjen e negociatave për anëtarësim me Serbinë, dhe se “negociatat mund të fillojnë ndërmjet të takimit të Këshillit Evropian, ndërmjet të 20 dhjetorit dhe 31 janarit”.