Lajme Shqip Sunday, 02 June 2013 18:26

Beograd – Kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiq, ka thënë se duhet respektuar procedurat për pjesëmarrjen e Kosovës në tubimet rajonale.
“Kemi rënë dakord për mënyrën e pjesëmarrjes së Kosovës në tubimet rajonale. Nëse respektohen ato procedura, nuk do të ketë probleme”, u ka thënë Daçiq gazetarëve në Beograd.
Serbia kërkon që përkrah emrit të Kosovës në takimet e tilla, të qëndrojë edhe fusnota e cila thirret në Rezolutën 1244.
Në këtë mënyrë, sipas Daçiqit, nuk do të ketë problem që përfaqësuesit kosovarë të marrin pjesë në samitin e Evropës Qendrore dhe Lindore, në Sllovaki, më 12 dhe 13 qershor.