Lajme Shqip Monday, 25 February 2013 16:13

“Qëllimi i dialogut është siguria dhe mbijetesa e serbëve në Kosovë, si dhe stabiliteti i përhershëm në rajon”, ka thënë Daçiq në takimin me ambasadorët e Shteteve të Bashkuara, Gjermanisë, Britanisë, Francës dhe Italisë.

Siç transmetojnë mediat në Beograd, në takim është thënë se Serbia është në rrugë të mirë për marrjen e datës së negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Kosova dhe Serbia kanë zhvilluar deri më tash pesë raunde bisedimesh në nivel kryeministrash. Bisedimet ndërmjetësohen nga BE-ja dhe kanë për qëllim normalizimin e marrëdhënieve midis dy vendeve.

BE-ja ka porositur të dyja palët se rezultatet nga ky proces janë esenciale për përparimin e tyre në rrugën e integrimit evropian.(LajmeShqip.com)