Lajme Shqip Friday, 09 March 2012 13:35

Uashington – Prodhuesi i CoCa Colës, do detyrohen tw ndryshojnë recetën për prodhim. Shkak është mjeti për ngjyrosje që mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin për shkak të përbërjes potenciale kancerogjene.

Bëhet fjalë për mjet për ngjyrosje 4-MEI (methylimidazole), i cili pijes i jep ngjyrë karamele.

Ky mjet megjithatë, shfrytëzohet edhe në salcat e ndryshme të sojës dhe në disa lloje të pijeve dhe tani siç publikoi Mond, dyshojnë në cilësinë e saj kancerogjene.