Lajme Shqip Wednesday, 10 August 2011 13:52

Londër – Situata në qytetet angleze të përfshira me trazirat po stabilizohet dhe autoritetet britanike do të vazhdojnë të veprojnë me vendosmëri, deklaroi sot kryeministri britanik, David Cameroon.

Sipas tij, policia po përgatit operacione masovike për kryerjen e arrestimeve. Në 24 orët e ardhshme policia do të pajiset me topa uji për luftë kundër trazirave masovike në kryeqendër dhe në qytete të tjera, të cilat do të përdoren nëse nevojitet.

Cameroon tha se do të ndërmerren të gjitha veprimet e domosdoshme, që të ripërtërihet rendi. Ai theksoi se Britania e Madhe nuk do të lejojë “kultura e frikës të mbizotërojë në vend”.

Mijëra policë shtesë arritën ta ruajnë sot rendin nëpër rrugët e Londrës, pas tri ditësh trazira. Akte të vandalizmit dhe plaçkitjes ka edhe në Manchester dhe Birmingham.