Lajme Shqip Tuesday, 15 November 2011 10:40

Oslo – Vrasësi masovik Anders Nering Brejkvik, i cili ndodhet në burg ka në dispozicion për vete tre qeli. Brejkvik në dispozicion mund të ketë dhomë fjetjeje, dhomë pune dhe për trajnim, njoftoi korrespondenti i MIA-s.

“Për herë të parë po ndodh që një i burgosur të shfrytëzojë më shumë se një qeli”, thotë shefi i burgut “Ila”, Knut Barkeid, për gazetën norvegjeze “Dagsavisen”.

Një prej arsyeve për këtë është që Brejvik “të mos dëmtohet nga izolimi i gjatë”.

Përndryshe, secila qeli është me sipërfaqe prej shtatë deri tetë metra katrorë, kështu që Brejkviku për lëvizje në dispozicion ka mbi 20 metra katrorë.