Lajme Shqip Friday, 17 May 2013 23:33

Autoritetet në Bosnjë e Herzegoivë bllokuan të premtën shtatë prona të patundshme të Naset Kelmendit që përfshijnë katër shtëpi, dy banesa që gjendën në rrethinën e Sarajëvës si dhë hotelin Casa Grand në Iligjë.

Kelmendi gjendet në paraburgim në Kosovë dhe është arrestuar në bazë të një fletarresti ndërkombëtar të lëshuar nga Bosnja.

EULEX-i po mban procesin gjyqësor kundër tij pasi që Kosova e Bosnja nuk kanë marrëveshje ektradimi mes vete.

Kelmendi, 55-vjeçar, nga Peja është në listën e zezë të SHBA-së.

Departamentit i Thesarit në SHBA dyshon se Kelmendi ka udhëhequr një nga familjet më të forta kriminale shqiptare në Ballkan.

Ai përmendet si një drejtues i një organizate të madhe që merret me trafikimin e heroinës, kokainës dhe anhidridit acetik, një lëndë e parë që përdoret në prodhimin e heroinës, dhe në Evropë transportohet nëpërmjet Ballkanit.