Lajme Shqip Saturday, 25 February 2012 19:30

Milano-Gjykata në Milano ka rrëzuar akuzat kundër ish kryeministrit të Italisë Silvio Berluskoni në procesin Mills duke i dhënë kështu fund pas 5 vjetësh një gjyqi ku Berluskoni akuzohej se kishte korruptuar avokatin e tij anglez të taksave.

Ish kryeministri akuzohej se i kishte dhënë avokatit David Mills, rreth 600 dollarë si rryshfet që ai të gënjente në proceset gjyqësore kundër Berluskonit, kur ky i fundit ishte biznesmen.

Kjo çështje daton në fakt që në vitet 1990 dhe pikërisht kohëzgjatja e madhe e procesit luajti nje rrol kyç në favor të Kavalierit.

Kjo pasi gjykatesit hodhën poshtë akuzat për shkak se kishte skaduar afati i çështjes sipas ligjimit që kufizon procedimet penale. (LajmeShqip.com)