Lajme Shqip Thursday, 27 June 2013 09:36

Bruksel – Shtetet e Ballkanit do të jenë një ndër temat kryesore të samitit të liderëve të Bashkimit Evropian të enjten dhe të premten në Bruksel.

Samiti pritet të formalizoj Kroacinë më 1 korrik si vendin e 28-të anëtar të BE-së, që njëherësh paraqet edhe zgjerimin e fundit prej se Bullgaria dhe Rumania u pranuan më 2007.
Brukseli gjatë këtyre dy ditëve pritet t’i konfirmoj Kosovës hapjen e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit me BE-në.
Të premten liderët evropian pritet po ashtu që të formalizojnë edhe nisjen e negociatave për anëtarësim me Serbinë.