Lajme Shqip Wednesday, 10 July 2013 20:10

Berlin – Një analizë e Radios Deutche Welle nuk është shumë optimiste se integrimi i vendeve të BallkanitPerëndimor, mund të ndodhë së shpejti. Kështu, sipas radiosprestigjioze gjermane, anëtarësimi i tri anëtarëve të reja nga rajoni mund të ndodhë deri në 2025″>2025, ndërsa i gjithë rajonit në harkun kohor2025″>2025-2030.

Dhjetë vjet pas Deklaratës së Selanikut, me të cilën BE kishte përcaktuar të ardhmen evropiane të Ballkanit Perëndimor, përfaqësuesit evropianë theksojnë se bashkimi i Evropës nuk mund të jetë i plotë pa rajonin problematik në juglindje të kontinentit.

Sipas raportueses në Parlamentin Europian, eurodeputetes greke Marija Eleni Kopa, anëtarësimi në BE vjen e bëhet më i ndërlikuar, ndërsa atmosfera në Familjen Europiane nuk shkon në favor të procesit të zgjerimit.

Ajo ka theksuar se me anëtarësimin e Kroacisë, është e nevojshme për momentin të punohet në konsolidimin e brendshëm të BE-së, dhe se kjo do të vetëkuptonte se “zgjerimi nuk mund të bëhet me gjasë brenda kësaj dekade”