Lajme Shqip Tuesday, 23 April 2013 12:19

Tripoli – Një makinë bombë ka shpërthyer para ambasadës së Francës në kryeqytetin libian Tripoli duke plagosur dy roje të sigurisë.

Shpërthimi i fuqishëm, sipas mediave ndërkombëtare, ka shkaktuar dëmtime serioze në ndërtesën e përfaqësisë diplomatike franceze, që gjendet në lagjen Gargaresh të kryeqytetit.

Detonimi i makinës bombë, thuhet se ka shkatërruar në tërësi murin mbrojtës të ambasadës, dhe i ka vënë flakën dy makinave civile.

Dëshmitarët thonë se shpërthimi ka ngjarë në orën shtatë të mëngjesit, sipas orës lokale.