Lajme Shqip Wednesday, 26 September 2012 20:00

Fjalimi i Ahmadinejad-it ishte i fundit në OKB para se ai të largohet nga pushteti në vitin e ardhshëm.

Të martën, presidenti amerikan Barack Obama tha se “koha nuk është e pakufizuar” në lidhje me zgjidhjen e krizës së programit bërthamor të Iranit përmes diplomacisë.

Obama tha se SHBA respekton të drejtën e kombeve për të pasur qasje në energjinë bërthamore për qëllime paqësore, por, një Iran i pajisur me armë bërthamroe sipas tij “do të kërcënonte eliminimin e Izraelit, sigurinë e shteteve të Gjirit dhe stabilitetin e ekonomisë globale”.(LajmeShqip.com)