Lajme Shqip Friday, 06 May 2011 13:21

Abixhan – Gjykata Themelore e Bregut të Fildishtë mbrëmë zyrtarisht e njohu Alasan Uatara për president të Republikës.

Gjykata Themelore rekomandon që sa më shpejtë që është e mundur ai të jep betimin si president.

Në zgjedhjet presidenciale lideri i opozitës Uatara fitoi shumicën e votave dhe e fitoi presidentin e atëhershëm Loran Gbagbo, i cili nuk i pranoi rezultatet nga votimi me ç’rast shpërthyen përleshje në të cilin humbën jetën disa mijë njerëz.