Lajme Shqip Friday, 25 March 2011 17:47

Uashington – Forcat ndërkombëtare të koalicionit, të cilët e sigurojnë zonën e fluturimeve të ndaluara mbi Libinë, gjatë 24 orëve të fundit kanë shtënë 16 raketa “tomahavk”, duke i sulmuar artilerinë, njësitë e mekanizuara dhe komandën dhe infrastrukturën  kotrolluese të liderit libian Moamer Gadafit, kumtoi Nikol Delrimpël, zëdhënës i komandës amerikane për Afrikë, baza e së cilës gjendet në Gjermani.

““, theksoi Delrimpël.

Gjithsej kanë fluturuar rreth 153 aeroplanë, prej të cilëve 67 amerikane dhe 86 të forcave ajrore të koalicionit.