Lajme Shqip Tuesday, 13 August 2013 12:15

Shkup – Sot bëhen dymbëdhjetë vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Ohrit, e cila i ka dhënë fund konfliktit midis kryengritësve shqiptarë dhe forcave qeveritare maqedonase.

Marrëveshja është arritur me ndërmjetësimin e të dërguarve nga Uashingtoni dhe Brukseli më 13 gusht të vitit 2001.

Ajo thuhet të ketë përmirësuar pozitën e shqiptarëve në Maqedoni, por zbatimi i saj në praktikë, megjithatë, vazhdon të përballet me sfida, raporton REL.

Komunitetit ndërkombëtar bën thirrje të vazhdueshme për zbatim.