Lajme Shqip Thursday, 04 August 2011 11:49

Washington – Nuk ka kërcënime reale dhe konkrete kundër SHBA-së para dhjetëvjetorit nga sulmet terroriste të 11 shtatorit, deklaroi ministrja e Sigurisë së Brendshme, Xhenet Napolitano, cituar nga agjencitë.

“Deri në këtë moment nuk kemi kërcënime konkrete apo reale lidhur me përvjetorin e 11 shtatorit, tha Napoletano gjatë konferencës për shtyp të thirrur për temë tjetër.

Shërbimet amerikane janë të zgjuara rreth komploteve të mundshme për përsëritjen e ndonjë forme  për sulmet në vitin 2001, kur anëtarët e Al Kaedës  rrëmbyen  aeroplan ushtëtarësh  dhe e rrëzuan në Qendrën tregtare botërore dhe në Pentagon.

Pjesëtarët e forcave  për luftë me terorizmin, gjithashtu, druajnë nga sulmet hakmarrjes, pasi  forcat amerikane  e vranë liderin e Al Kaedës Osama bin Laden në Abotabad, Pakistan.

Në zërat e FBI-së dhe Ministrisë të Punëve të Sigurisë, të dhëna pas likuidimit të Bin Ladenit, përmendet se në shkurt të vitit 2010  Al Kaeda ka mbikëqyrur atentat në përplasjet me trenat  në SHBA për 10-vjetorin nga 11 shtatori në vitin 2001.