Lajme Shqip Friday, 28 September 2012 12:35

SHBA – Dergohet ne paraburgim regjisori i filmit “Pafajesia e Muslimaneve”, personi qe ka  lidhje direkte me videon anti-islamike, e cila nxiti reagime dhe trazira në botën muslimane. Vendimi eshte marre nga gjykata pas nje seance degjimore ne ngarkim te tij.

Nakoula Basseley Nakoula është hetuar për shkak të shkeljes së lirimit me kusht, pasi ishte lëshuar nga burgu në vitin 2011 për mashtrim bankar.

Gjatë kohës së lirimit të tij me kusht, Nakoula e kishte të ndaluar perdorimin e internetit apo përdorimin e ndonjë pseudonimi, pa lejen e zyrtarëve.

Nakoula, një i krishterë me origjinë nga Egjipti, kishte qëndruar i fshehur, pasi u zbulua se ai ishte personi që qëndronte prapa videos, “Pafajësia e Muslimanëve”.

Klipi ishte dubluar dhe postuar në You Tube, duke shkaktuar zemërim të madh në botën muslimane, për shkak të portretizimit fyes të Profetit Muhamed.(LajmeShqip.com)